Kosten gootsteen

Je zal versteld staan als je bedenkt hoe vaak je op een dag je gootsteen gebruikt. Even je handen wassen, water voor koffie pakken, de afwas doen, even snel wat afspoelen. Het is zo vanzelfsprekend dat je gootsteen normaal functioneert dat het een kleine ramp is wanneer opeens jouw gootsteen verstopt zit. Het water wil niet meer weg en blijft staan. In dat geval zal je waarschijnlijk eerst zelf aan de slag gaan met de plopper. Wil het vuil dan nog niet weg, dan zal je de loodgieter moeten inhuren om jouw gootsteen te ontstoppen.

Hoeveel kost een gootsteen ontstoppen

Een gootsteen ontstoppen hoeft op zich niet veel te kosten. Vaak weet je zelf al wat er aan de hand zou kunnen zijn. Een gootsteen die langzaam aan steeds wat minder snel leegloopt heeft waarschijnlijk een verstopping in de leidingen die eronder zitten. Een gootsteen die in ene keer voor een partij wateroverlast zorgt heeft wellicht te maken met een gebarsten leiding ergens in je huis. Het water kan dan na het afvoeren zomaar onder je keukenkastjes uit lopen met alle akelige gevolgen van dien. In dat geval is de loodgieter de aangewezen persoon om dit ongemak te verhelpen. Hoeveel jij moet betalen aan de loodgieter hangt er maar net vanaf welke tarieven de loodgieter hanteert. Je hebt loodgieters die een tarief per uur hanteren. Dit is voor jou het meest inzichtelijke maar je loopt als klant ook een zeker risico. Op het moment dat jij denkt dat je met een eenvoudige verstopte zwanenhals onder je gootsteen te maken hebt maar dat je in werkelijkheid een gesprongen leiding ergens in je huis hebt zal de loodgieter flink wat uren moeten draaien om jouw probleem te verhelpen. Als jij echter een klus hebt die echt in een half uurtje verholpen is, is een uurtarief uiterst betaalbaar.

Een andere prijsstelling is een totaalprijs. In dit geval betaal jij één bedrag voor de totale klus. Dan weet je zeker dat niet voor een onverwachte verrassing komt te staan. Als de klus dan met een half uurtje is verholpen heb je wel flink teveel betaald. Dat is het risico wat je loopt. Jij wil uiteraard weten hoeveel je in beide gevallen ongeveer kwijt zal zijn aan de loodgieter en we hebben dat voor je op een rijtje gezet.

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd Wat zijn de kosten van de werkzaamheden
De gootsteen ontstoppen op basis van uurtarief. Tussen 45 en 55 euro per uur
De gootsteen ontstoppen op basis van een alles in één tarief Tussen 85 en  105 euro voor de totale klus

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd en heb je een plopper in huis, dan kan je natuurlijk eerst zelf proberen om met de plopper de verstopping weg te halen. In dat geval kan je direct weer door met je werkzaamheden en bespaar je jezelf de kosten van de loodgieter.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben jij niet handig met de plopper, dan bel je gewoon de loodgieter. Deze zal dan – op basis van een uurtarief of een alles in één tarief – jouw gootsteen ontstoppen.

Hoe is het prijskaartje van de loodgieter opgebouwd

Hoeveel jij betaalt aan de loodgieter bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een loodgieter inschakelt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Ga niet teveel zelf sleutelen. Het klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Je hebt middelen in de handel waarmee je jouw gootsteen met een vloeistof kan ontstoppen. Dit klinkt als de ideale oplossing maar dat is het vaak niet. Deze middelen tasten namelijk de leidingen aan omdat ze uiterst agressief zijn. Je zou zomaar jouw waterleidingen kunnen verzwakken waardoor je een volgende keer een veel ergere waterschade krijgt. Dat zou je toch absoluut niet willen.
  • Keuze 2: Voorkom een verstopte gootsteen. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om je vaat vuil in de vaatwasser te zetten of om frituurvet door je gootsteen heen te spoelen na gebruik. Wat je dan echter wel krijgt is dat je vroeg of laat te maken krijgt met een flinke verstopping die voor behoorlijk wat ongemak zorgt. Je vuile borden eerst schoonvegen boven de vuilnisbak en frituurvet op de normale manier weggooien voorkomt een hoop ellende,
  • Keuze 3: Huur een loodgieter uit je eigen omgeving. Een loodgieter uit je eigen omgeving zal minder reiskosten aan je berekenen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de rekening van de loodgieter door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op van loodgieters uit jouw buurt waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.