Kosten verstopping keuken

Je hebt in je keuken de afwas gedaan en trekt de stop uit je aanrecht. Er gebeurt niets. Dit is een situatie die in elk huishouden wel eens voorkomt en vaak op de meest ongelukkige ogenblikken. Dit is het moment waarop je een loodgieter nodig hebt. Een loodgieter is gespecialiseerd in het verhelpen van dit soort ongemakken. Bovendien zal een loodgieter zonder al teveel problemen de zwanenhals onder je gootsteen los halen en de verstopping verhelpen. Als jij jouw werk hebt gedaan en met de plopper bezig bent geweest zonder resultaat is het dan ook zaak dat je direct de loodgieter belt.

Hoeveel kost het verhelpen van verstopping in je keuken

Een verstopping in je keuken verhelpen is iets wat iedere loodgieter graag voor je wil doen. De meeste verstoppingen zijn redelijk eenvoudig te verhelpen. Een verstopping die zich in de zwanenhals onder je gootsteen bevindt kan eenvoudig worden verwijderd door de zwanenhals los te draaien en de verstopping eruit te verwijderen. Een verstopping die verderop in je afvoer zit zal meer problemen opleveren.  In dat geval zal de loodgieter met een camera moeten kijken waar de verstopping precies zit en hoe het object verwijderd moet worden. Ook een verstopping bij de afvoer van je vaatwasser is redelijk eenvoudig te verhelpen. In het eerste geval zal je zelf kunnen kijken of er iets in de afvoer van je vaatwasser is terecht gekomen. In andere gevallen zal de loodgieter ook hier aan de slag moeten gaan om je leidingen verder te inspecteren.
Als een verstopping in je keuken verholpen moet worden is er de mogelijkheid uit twee opties. De eerste is die van een loodgieter die als het ware een uurtarief inclusief zijn materiaalkosten aan je berekent. De loodgieter zal doorgaans klaar zijn met een half uurtje dus het tarief zal alleszins meevallen. Aan de andere kant is daar de loodgieter die een vast tarief berekent voor het ontstoppen van jouw keuken. Hij gaat dan standaard uit van een duurdere reparatie. Wij hebben voor jou gekeken hoeveel je in beide bovengenoemde situaties kwijt bent en kwamen tot de volgende bevindingen:

Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd Wat is de prijs
Ontstoppen van de gootsteen, prijs berekend per uur Tussen 45 en 55 euro per uur
Ontstoppen van de gootsteen, totale prijs berekend per klus Tussen 85 en 105 euro voor de totale klus

 

  • Als je de werkplek vast voorbereidt. Je kan de loodgieter helpen om direct aan het werk te gaan. In dat geval ruim je jouw gootsteenkastje alvast leeg zodat de werkruimte vrij en beschikbaar is. Ook zou je alvast een emmer kunnen klaarzetten voor als de loodgieter de zwanenhals gaat verwijderen. Dit scheelt voor straks maar weer tijd.
  • Als je alles aan de loodgieter overlaat. Heb je de loodgieter voor een totale klus ingehuurd en maakt het niet uit hoe lang de loodgieter bezig is? In dat geval laat je alles zoals het nu is voor als de loodgieter komt. Deze zal dan de werkplek vrij moeten maken en een emmer moeten meenemen.

Hoe is het prijskaartje van een loodgieter samengesteld

De hoogte van de prijs van een loodgieter wordt bepaald door een aantal keuzes wat jij maakt wanneer je een loodgieter inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat is de aard van de verstopping. Komt de verstopping bij je gootsteen door een object wat in de zwanenhals onder je gootsteen klem zit, dan zal de loodgieter redelijk snel klaar zijn. Hij zal de zwanenhals loshalen en het vuil eruit halen waarna je gootsteen waarschijnlijk weer gewoon goed doorloopt.
  • Keuze 2: Moet er inspectie aan te pas komen. Als de verstopping niet te verhelpen valt op de eenvoudige manier kan het zijn dat de loodgieter een inspectie van je leiding wil uitvoeren. Dit zal hij doen met een specialistische camera die hij in je leiding zal laten zakken. Dit zal de oorzaak van jouw probleem aan het licht brengen maar het is ook een zaak die extra kosten met zich meebrengt.
  • Keuze 3: Is er sprake van een bouwtechnisch probleem. Als jouw keuken onlangs opnieuw is aangelegd of wanneer je in een nieuwbouwhuis woont zou de oorzaak van een verstopping ook nog wel eens een aanlegprobleem bij je waterleiding kunnen zijn. In dat geval lopen waarschijnlijk ook het water uit je douche en je toilet slecht weg, De loodgieter moet in dat geval een grote klus uitvoeren; het opnieuw aanleggen van je waterleiding om dit probleem te verhelpen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op de ontstopping van je keuken door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.