Kosten verstopping toilet

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je spoelt het toilet door maar het water loopt niet meer weg. Het kan uiteraard ook zijn dat het water heel langzaam wegloopt. In beide gevallen is het verstandig om direct de loodgieter te bellen. Hoogstwaarschijnlijk zit er een voorwerp klem in de afvoer van je toilet waardoor het water niet meer weg wil spoelen. Wie kleine kinderen heeft hoeft vaak niet ver te zoeken. Kinderen stoppen graag zaken in het toilet. Het kan echter ook zijn dat iets anders de riolering verstopt. Het is zaak dat deze verstopping met spoed wordt verholpen voordat het andere water in je huis ook niet meer weg wil.

Hoeveel kost het verhelpen van een verstopping van je toilet

Een verstopping bij je toilet verhelpen is een klus die doorgaans nogal smerig is. De loodgieter zal aan de slag moeten gaan met diverse middelen om een object wat de

doorgang verstopt te verwijderen. Je mag wel als richtlijn aanhouden; hoe langer de loodgieter bezig is met het verhelpen van de verstopping, hoe hoger de rekening zal

uitpakken.
Een stuk speelgoed verwijderen zal nog niet zo moeilijk zijn. Een verstopping verhelpen die verderop in de afvoer zit of die zelfs aan de straatkant bij de riolering zit zal lastiger zijn en dus ook veel meer tijd vergen. Ook het gereedschap wat de loodgieter nodig heeft geeft vaak aan hoe lang een reparatie gaat duren. Een plopper om iets oppervlakkigs te verwijderen is zo klaar. Een spiraal omdat de verstopping verderop in je leiding zit zal langer duren. Een afgraving aan de straatkant om bij de aansluiting op het riool te komen wordt een langdurige reparatie. Natuurlijk is het fijn om te weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn als de loodgieter een verstopping moet komen verhelpen. We geven dan ook een aantal tarieven waar je aan zou mogen denken.

Welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd Wat zijn de gemiddelde kosten van deze werkzaamheden
Een oppervlakkige verstopping verhelpen Tussen 40 en 55 euro
Een middelmatige (normale) verstopping verhelpen Tussen 80 en 95 euro
Een heftige verstopping verhelpen die tot aan het riool moet worden afgegraven Tussen 140 en 155 euro

 

  • Als je handig bent. Heb je het vermoeden dat je kind een stuk speelgoed door de wc heeft getrokken en zou je het nog zelf kunnen verwijderen; neem dan de plopper eerst ter hand om te zien of je zelf door middel van het vacuüm zuigen het voorwerp kan verwijderen.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben jij niet handig met de plopper en huur je liever gelijk de loodgieter in om de hele klus te laten doen, dan kan dit natuurlijk ook. Je betaalt in dat geval het volledige tarief.

Hoe is het prijskaartje van de loodgieter opgebouwd

Hoeveel jij betaalt aan de loodgieter bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die je maakt als je de loodgieter inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Is er sprake van een vast tarief. Als je een loodgieter inhuurt kan deze zijn prijs op twee manieren bepalen; hij kan werken met een vast tarief voor een klus. Het kan ook zijn dat de loodgieter een uurtarief berekent. Bij een eenvoudige verstopping is het aan te raden om de loodgieter in te huren op basis van een uurtarief. Zorg er dan wel voor dat de werkplek klaar is gemaakt en dat rommel is verwijderd. Eventueel zou je zelf de rommel die is gemaakt tijdens de werkzaamheden kunnen verwijderen om kosten te besparen.
  • Keuze 2: Waar komt de loodgieter vandaan. Als je een loodgieter inhuurt die uit jouw buurt komt zal je een laag bedrag aan voorrijkosten kwijt zijn. Komt de loodgieter echter uit een heel andere hoek van het land gereden dan zal hij een paar tientjes aan voorrijkosten berekenen in verband met gemaakte kilometers. Een loodgieter uit je eigen omgeving is altijd goedkoper.
  • Keuze 3: Wat voor verstopping is het. Een oppervlakkige verstopping zal eenvoudig te verhelpen zijn zonder dat er hak- en breekwerk aan te pas komt. Dit is een verstopping die voor een lage prijs te verhelpen is. Een verstopping vlakbij het riool is een stuk duurder. De loodgieter zal soms zelfs aan de straatkant moeten gaan werken om bij de verstopping te komen.

Praktische bespaartips

  • Maak de werkplek vast vrij. Een loodgieter die direct aan het werk kan zal minder tijd kwijt zijn aan jouw klus. Zorg er dan ook voor dat de rommel en spullen in je wc of badkamer alvast zijn verwijderd zodat de loodgieter direct aan de slag kan.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de werkzaamheden van de loodgieter door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button krijg je vrijblijvend meerdere offertes van loodgieters uit jouw omgeving in je mailbox. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.