Kosten waterleiding

Vandaag de dag wil je steeds meer wooncomfort in je huis. De tijd dat mensen één toilet beneden hadden ligt achter ons. Tegenwoordig willen steeds meer huizeneigenaren een toilet op de badkamer aangelegd hebben. Daarnaast is het ook praktisch om bijvoorbeeld een plek voor je wasmachine te laten aanleggen op een andere plek dan in je badkamer. Een wasmachine op zolder of in de bijkeuken is op dat moment een geweldige keuze. Je komt dan voor een beslissing te staan; ga je zelf de waterleiding aanleggen of laat je dit door de loodgieter of installateur doen.

Hoeveel kost waterleiding aanleggen

Waterleiding aanleggen is een klus die redelijk eenvoudig is maar waarbij het wel zaak is dat het zorgvuldig gebeurt. Een waterleiding naar bijvoorbeeld je vaatwasser die zonder er bij na te denken verkeerd is aangelegd kan ervoor zorgen dat je hele keuken onder water komt te staan met alle gevolgen van dien. Het is dan ook zaak dat je wateroverlast in je huis voorkomt en een waterleiding – hoe onbenullig het ook mag lijken – laat aanleggen door de gecertificeerde loodgieter.
Hoeveel je kwijt bent voor het aanleggen van een waterleiding valt niet in één zin samen te vatten. Het heeft te maken met een aantal zaken. Je mag bijvoorbeeld denken aan de locatie van de nieuwe waterleiding ten opzichte van de hoofdwaterleiding. Kies je voor een waterleiding op je zolder naar een wasmachine toe, dan kan je gemakkelijk het water aftappen van een kraan bij je cv ketel. Kies je voor een waterleiding in je badkamer dan kan je gemakkelijk het water aftappen van een leiding naar je douche. Een nieuwe waterleiding aansluiten in je keuken is daarentegen alweer veel bewerkelijker. Hierbij komt om de hoek kijken dat de waterleiding vaak moet worden in gefreesd waardoor er een hoop hak- en breekwerk aan te pas komt. Jij wil natuurlijk weten hoeveel je kwijt zal zijn voor het aanleggen van een waterleiding in een aantal situaties. We hebben die situaties voor je op een rijtje gezet. We keken daarbij naar de hoeveelheid werk die erbij komt kijken om de waterleiding op een nette en verdekte manier aan te brengen. De totale materiaalkosten die daar verder bij komen kijken namen we in dit kostenplaatje mee.

In welke ruimte moet de waterleiding worden aangelegd Wat is de gemiddelde kostprijs van waterleiding in deze ruimte
Waterleiding in het toilet Tussen 45 en 355 euro
Waterleiding in de keuken Tussen 210 en 560 euro
Waterleiding in de badkamer Tussen 260 en 620 euro

 

  • Als je de loodgieter een handje helpt. Wanneer er een waterleiding moet worden aangelegd is het praktisch als de loodgieter direct aan de slag kan. Je kan dan ook het beste de materialen gelijk klaar leggen en de omgeving waarin gewerkt gaat worden vrij maken van spullen die daar staan. Dat scheelt de loodgieter weer werk waardoor hij direct aan het werk kan.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Komt de loodgieter om een waterleiding aan te leggen terwijl jij er liever helemaal geen werk aan hebt, dan laat je de loodgieter alles zelf doen. Het uurloon wat de loodgieter kwijt is aan deze werkzaamheden zal hij dan in rekening brengen.

Hoe is het prijskaartje van leidingen aanleggen samengesteld

Het prijskaartje van leidingen aanleggen bepaal je grotendeels zelf aan de hand van keuzes die je maakt wanneer jij een loodgieter inhuurt. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is de desbetreffende ruimte. Een keuken of badkamer die klein is zal aanmerkelijk minder bewerkelijk zijn om een waterleiding in aan te leggen dan een grote keuken of badkamer. Deze afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.
  • Keuze 2: Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben. Wil jij dat waterleidingen in de muur worden gefreesd, dan zal je een behoorlijk bedrag extra kwijt zijn aan de loodgieter. Wil je de leidingen gewoon als ‘opbouw’ hebben, dan is het een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot deel de prijs van de loodgieter.
  • Keuze 3: Waar komt de loodgieter vandaan. Een loodgieter die bij jou uit de buurt komt zal veel minder kilometers moeten maken om bij jouw huis te komen dan een loodgieter die uit een heel andere woonplaats moet komen. Die gereden kilometers zal je terugzien op de factuur onder de post ‘kilometerkosten’ of ‘voorrijkosten’. Een loodgieter uit je eigen omgeving is altijd goedkoper.
  • Keuze 4: Ad hoc werkzaamheden of lang van tevoren gepland. Wanneer jij je werkzaamheden al een lange tijd van tevoren gepland hebt staan kan je de loodgieter zijn werkzaamheden ook laten inplannen. Wens jij echter binnen nu en 24 uur een loodgieter om een waterleiding te komen aanleggen, dan zal er een bedrag aan ‘spoedkosten’ op de factuur komen te staan.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op het aanleggen van leidingen door offertes op te vragen. Dit doe je redelijk eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox waar jij je voordeel mee kan doen.